info

Afspraken

Graag zien wij dat afspraken bij tandartsen, privézaken etc. buiten schooltijd gepland worden.

Binnenkomst en als school uitgaat

Tussen 8.30 en 8.45 uur is er een inloopmoment. ’s Middags is dit van 13.20 tot 13.30 uur.De kinderen mogen gaan lezen of een “inloopwerkje” maken. Ouders van de kinderen van groep 1  mogen in het begin meelopen tot aan de deur van de klas. Kinderen uit de overige groepen gaan zelfstandig naar de klas.

Bij het tweede belsignaal dienen de kinderen in de klas te zijn. Dan starten de lessen.

Bij het uitgaan van de school verzoeken wij u om bij de uitgang van de groepen 1 t/m 4 ruimte te houden op het voorplein. De leerkrachten brengen de kinderen tot aan de speelplaats naar buiten. Dan hebben zij een goed overzicht bij het naar buiten brengen en het overdragen van de kinderen. U kunt met uw kind een vaste plaats afspreken. Wij leren de kinderen naar de leerkracht terug te komen als ze hun ouders / oppas niet zien. Zou u dit thuis ook nog willen vetrellen aan uw kind?

Eigen (voet)bal mee naar school?

Wij stimuleren dat kinderen in de pauzes actief buiten spelen, al dan niet met het buitenspeelmateriaal. Ze zijn daarbij ook in de gelegenheid om eventueel lekker een potje te voetballen.

Wij verzoeken u echter om uw kind géén eigen (voet)bal van thuis mee te geven. Deze belanden regelmatig op het dak van de school of de sporthal. Er is omwille van veiligheid en beschadigingnen aan het dak geen toestemming om deze van het dak te halen. De kinderen kunnen van de (voet)ballen van school gebruik maken.

Communicatie via Parro

Om alle communicatie zo simpel mogelijk te houden maken we vooral gebruik van de schoolapp Parro. Via deze app wordt u op de hoogte gehouden van nieuws, vragen we om hulp als het nodig is, krijgt u foto’s vanuit de klas en vindt u de jaarplanning. Daarnaast kunt u hier bijvoorbeeld ook uw privacy-voorkeuren instellen, uw adresgegevens aanpassen of inschrijven voor de oudergesprekken.

Om de Parro app te downloaden voor: Apple / iOS

Om de Parro app te downlaoden voor: Android De Werft samen met Kober kindercentra in Breda.

GGD en CJG: Opgroeien en opvoeden, praat erover!

Heeft u vragen over opgroeien en opvoeden? U kunt binnenlopen tijdens het vragenuurtje van Wijk-CJG en GGD.

Klik op deze link voor meer informatie

Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen vindt u bij de beide entrees in de kasten. Ieder kwartaal worden deze kasten geleegd. Eventuele achtergebleven kledingstukken worden in een inzamelbox gedeponeerd ten bate van het goede doel.

Gymmen

De kinderen krijgen 2x per week gymles in de Gemeente sporthal Raaimoerten, tegenover onze school.

Zorgt u voor de juiste gymkleding?!

Graag zouden we zien dat alle kinderen speciale sportschoenen bij zich hebben, waar echter géén zwarte zolen onder mogen zitten in verband met beschadigingen aan de vloer van de gymzaal. De gymlessen worden verzorgd door leerkrachten en gymstudenten.

Leesplezier voor kinderen die moeite hebben met lezen

Lezen is leuk en belangrijk. Voor kinderen die moeite hebben met lezen, bijvoorbeeld door dyslexie, TOS, ADHD, een fysieke of visuele beperking, kan het ook moeilijk zijn. Wij helpen deze kinderen graag! Hoe? Met de jeugdcollectie van Passend Lezen. Deze collectie bevat boeken, kranten en tijdschriften in verschillende leesvormen zoals audio, braille en grootletter. Voor de jeugd is er een speciale collectie beschikbaar met ruim 15.000 gesproken boeken, 3.700 brailleboeken en meer dan 20 jeugdtijdschriften.

Klik op onderstaande link voor alle informatie en tips.

Leesplezier voor leerlingen die moeite hebben met lezen!

Luizenpluizen

Na iedere vakantie wordt een luizencontrole uitgevoerd. Dit wordt per klas vaak aangestuurd door de Klassenouders. Indien er luizen en/of neten geconstateerd worden, wordt u als ouders van de betreffende groep hiervan op de hoogte  gebracht.

Bij constatering van hoofdluis bij uw eigen kind wordt u vriendelijk verzocht uw kind op te halen van school en te behandelen, om zo verdere verspreiding te voorkomen. Na behandeling van de luizen en neten kan uw kind weer terug naar school komen. Op school maken we gebruik van luizenzakken. Wij verzoeken u deze regelmatig leeg te maken.

Voor tips over bestrijden van luizen en andere kinderziektes verwijzen wij u naar de site van het RIVM www.rivm.nl

Passend onderwijs Ouder en jeugd steunpunt RSV Breda

Voor passend onderwijs is een goede samenwerking tussen leerling, ouder(s) en school heel belangrijk. Het helpt jou als ouder en/of leerling als je duidelijke informatie hebt en weet bij wie je terecht kunt met vragen. Het ouder- en jeugdsteunpunt helpt jou daarbij.

Op de website van het RSV vindt u alle vragen en antwoorden over passend onderwijs en handige links.

Pauze

Tijdens de pauze verzoeken wij u dringend om de kinderen alleen fruit en drinken mee te laten nemen. Graag willen we u ook vragen om drinken in pakjes te beperken, dus dit het liefst in goed afsluitbare drinkbekers of flesjes aan de kinderen mee te geven. Dagelijks vinden we veel lege pakjes rondom onze school. Deze drinkpakjes zijn voor het milieu erg belastend.

Wij rekenen op uw medewerking.

Wilt u er voor zorgdragen om in de lagere groepen het fruit te schillen en/of in stukjes mee te geven?

Schoolbibliotheek

Om de uitgebreide schoolbibliotheek op orde te houden is hulp hard nodig. Al jarenlang wordt het beheer door enthousiaste ouders uitgevoerd, die zorgen voor de inname en het uitlenen van de boeken, doormiddel van het digitale uitleensysteem.

Wij zijn altijd op zoek naar helpende handen, zodat uw kinderen kunnen genieten van de vele leuke en eigentijdse boeken. Opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom!

De openingstijden van de schoolbibliotheek worden zo mogelijk afgestemd op de beschikbaarheid van ouders.

1 keer per week helpen of om de 2 weken, alles stellen we op prijs, want…alle hulp is welkom én nodig!

Mocht u op een van bovenstaande dagdelen of op een ander dagdeel in de gelegenheid zijn te helpen, dan verzoeken wij u om contact op te nemen met juffrouw Mieke (groep 3B)

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)
Schooltijden en vakantiedagen

Onze schooltijden en vakantiedagen zijn te vinden via deze link

The Leader In Me

Op De Werft werken we vanuit een bijzondere pedagogische lijn. Deze is gebaseerd op het gedachtegoed van Stephen Covey. 

Vanuit de 7 eigenschappen van persoonlijk leiderschap werken wij met het programma ‘The Leader in Me’ (TLIM). Wij gebruiken in alle groepen de 7 gewoonten tijdens de reguliere lessen en als sociaal sociaal-emotionele leerlijn. Het uitgangspunt is dat kinderen door het aanleren van deze gewoonten een effectieve persoonlijke ontwikkeling doormaken. Ze werken eerst aan hun eigen keuzes, verantwoordelijkheden en doelgerichtheid en kijken dan pas hoe ze met anderen dingen voor elkaar kunnen krijgen.

  1. Wees pro-actief
    Je kiest zelf hoe je omgaat met datgene wat je overkomt, jij bent de baas over je eigen leven.
  2. Begin met het einddoel voor ogen
    Je moet een doel en een plan hebben.
  3. Belangrijke zaken eerst
    Eerst werken, dan spelen (of andersom).
  4. Denk win-win
    Zoek naar een oplossing waarbij iedereen voordeel heeft.
  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
    Luister voor dat je praat. Luister om te begrijpen en niet om daarna te kunnen overtuigen.
  6. Creëer synergie
    Samen ben je sterker en samen kun je meer dan alleen.
  7. Houd de zaag scherp
    Zorg voor evenwicht op alle gebieden.
Verjaardagen

Uiteraard mag er getrakteerd worden op deze feestelijke dagen, maar ook nu onder het motto: snoep verstandig…! De leerkrachten vinden het leuk om gewoon deel te nemen aan de traktatie van de leerling. Wij verzoeken u geen uitgebreide traktaties te verzorgen.

De jarige ‘Job’ of ‘Jet’ mag, als hij/zij dit wilt, ook langs andere leerkrachten gaan. Regel hierbij is om alleen langs de leerkrachten uit dezelfde hal te gaan en eventueel ‘oude’ leerkrachten van voorgaande jaren, aangezien de kinderen anders erg lang onderweg zijn.

Verkeersveiligheid rondom school, Brabants VerkeersveiligheidsLabel

Kinderen zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Elk jaar zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Zij moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er een keurmerk in het leven geroepen: het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL)

Onze school heeft dit BVL-keurlabel. Met dit label tonen wij aan dat wij ons inzetten voor verkeerseducatie en -veiligheid rond de school. Het Label is hét bewijs dat verkeersveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. De leerlingen krijgen verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en de wegen naar school.

Met vragen omtrent de verkeersveiligheid kunt u terecht bij de verkeerscommissie. De commissie is bereikbaar via: kbsdewerft_info@inos.nl

Verlof aanvragen

Voor het aanvragen van verlof dient u een van de twee onderstaande formulieren in te vullen. U kunt deze formulieren ook op school bij de administratie afhalen. Het ingevulde formulier moet weer ingeleverd worden bij de administratie/ directie of per mail: kbsdewerft_info@inos.nl

Meer informatie over verlof en extra vakantie vindt u op site van de overheid en op de site van Regionaal Bureau Leren.

Vervoer naar school met de auto, fiets of te voet

Het liefst zien we dat zoveel mogelijk kinderen te voet naar school komen. De leerlingen die van verder komen, mogen met de fiets. Zij stallen hun fietsen bij de beide toegangen in de daarvoor bestemde fietsenrekken. Kinderen parkeren alleen in de fietsenstallingen die grenzen aan de school.

De directie is niet aansprakelijk voor eventuele diefstal /  schade aan de rijwielen.

Wij verzoeken u uitdrukkelijk om in het voetgangersgebied, bereikbaar vanaf de Noortberghmoeren, de Volkstuinen en de Maaibeemd, niet te fietsen!  Voetgangers hebben hier immers voorrang!

Daarbij verzoeken wij u om met de auto zo mogelijk het woonerf te mijden. Mocht u toch het woonerf in rijden, dan de vraag om gebruik te maken van de adviesroute (zie borden en de afbeelding hieronder). Hiervoor rekenen wij op uw medewerking, aangezien we veel waarde hechten aan een zo verkeersveilig mogelijke schoolomgeving voor onze kinderen.

Vervoer naar uitstapjes

Voor het vervoeren van de kinderen naar uitstapjes zullen we mogelijk een beroep op u doen. Ook dáárvoor bent u onmisbaar! Kinderen dienen alléén in een veilige, goedgekeurde auto vervoerd te worden. En ieder kind draagt hierbij een gordel. Voor kinderen onder de 1.35 m zijn er stoelverhogers beschikbaar.

Voor- tussen- en naschoolse opvang BSO De Werveltuin

Kbs De Werft werkt samen met Kober voor de voor- en naschoolse opvang ( van 7.30 tot 18.00 uur). Hiervoor is er een apart lokaal ingericht als bso-ruimte. Klik ook op deze link voor meer informatie.

Kober – Kinderlunch

Het overblijven wordt door Kober Kinderlunch verzorgd. Meer infomatie hierover vindt u op de website van Kober: https://kober.nl/locaties/werveltuin-buitenschoolse-opvang/

of via telefoonnummer: 06-20213685 (onder schooltijd beperkt bereikbaar!).

Kinderen eten in de klaslokalen en/of in de hallen van de school.

Voorschoolse ‘Peutertuin de Werveltuin’

Op onze school is een lokaal ingericht voor een Peuter ‘voorschoolse’, bestemd voor kinderen vanaf 2 ½ jaar tot 4 jaar. De medewerkers bieden uw kind gevarieerde en uitdagende activiteiten aan. Zo stimuleren zij de ontwikkeling van uw kind optimaal. Kijk op de website www.kober.nl voor meer informatie. U kunt ook informatie bij de medewerkers van de Peutertuin opvragen of op onderstaande link klikken.

Klik ook op deze link voor meer informatie.

Ziekmelden

Ziekmeldingen graag tussen 8.00 en 8.30u doorgeven via de Parro app of via telefoonnummer: 076 – 5410515